Як отримати візу в чехію

Напевно, немає такої людини, яка не мріяла б побувати в Чехії. Прага, Карлові Вари, вузькі бруковані вулички, величний собор Святого Вітта, ніби просочений історією Карлов Міст через Влтаву. Для в`їзду до Чехії громадянам Російської Федерації потрібна віза.
Як отримати візу в Чехію

Інструкція

1
Отримати Чеську візу не складніше, ніж візу інших держав, що входять в зону країн Шенгенської угоди. Просто вннімательно ознайомтеся зі списком документів.
Якщо у вас вже є діюча шенгенська мультивіза, отримувати додатково чеську візу не потрібно.
2
Повний перелік документів для отримання короткострокової туристичної візи вказано на сайті Посольства Чехії.
Це заповнена анкета, 1 фотографія, підтверджена бронь готелю, закордонний паспорт, чинний ще 90 днів з моменту закінчення поїздки, довідка з місця роботи, спонсорський лист у разі, якщо заробітна плата становить менше 500 євро, виписка з банківського рахунку із зазначенням руху коштів за три місяці, страховка з покриттям 30000 рублів.
3
Незважаючи на те, що перелік документів здається досить значним, оформити їх не так складно.
Анкету ви можете самостійно роздрукувати і заповнити (зверніть увагу: тільки синім чорнилом!).
фотографію "на візу" моментально роблять в будь-якому фотоательє або фотокабінках.
Напевно ви в курсі, коли закінчується термін дії закордонного паспорта, тому достатньо буде просто взяти його з собою.
Довідку з місця роботи можна взяти у головного бухгалтера або директора кадрової служби.
Для спонсорського лист буде досить заяви в довільній формі, копії першої сторінки громадянського паспорта спонсора та довідки з його іє роботи.
Довідку про рух коштів по рахунку вам зроблять в банку протягом одного дня.
Страховку для виїжджаючих за кордон з великою радістю оформить вам будь-яка страхова компанія, і коштує вона зовсім недорого.
4
Чеську візу можна отримати за 10 робочих днів.

Рада 2: Як отримати ПМП в Чехії

Якщо ви вирішили переїхати до Чехії на постійне місце проживання (ПМП), спочатку необхідно буде отримати візу, яка дає право на тривале проживання в країні. Є кілька типів віз. Вивчіть всі можливості і виберіть найбільш оптимальний для себе варіант.
Як отримати ПМП в Чехії

Інструкція

1
Оформіть робочу візу. У Чехії відчувається нестача висококваліфікованих фахівців, у зв`язку з чим влаштуватися на роботу можна без зайвих складнощів. Робоча віза видається на рік, після чого її можна продовжити. Через 2,5 року ви зможете отримати ПМЖ. Мінус даного типу візи полягає в тому, що відразу ви не зможете перевести свою сім`ю.
2
Найбільш поширеним варіантом імміграції в Чехію є отримання бізнес-візи на підставі реєстрації фірми або оформлення ліцензії індивідуального підприємця. Відкрийте фірму, робіть відрахування в пенсійний фонд і оплачуйте медичну страховку. Продовжіть візу на 2 роки. Через 5 років ви зможете отримати ПМЖ. Однак майте на увазі, що вам буде потрібно помістити на рахунок по 4200 євро на кожного члена сім`ї. Сім`я зможе переїхати одночасно з вами.
3
Оформивши ліцензію індивідуального підприємця, ви зможете займатися невеликим бізнесом або влаштуватися на роботу. Віза продовжується на 2 роки. В даному випадку ви теж зможете відразу перевести свою сім`ю. Після отримання візи зареєструйтеся в торговому реєстрі, податкової інспекції та пенсійному фонді. Покладіть на рахунок по 4200 євро на кожного члена сім`ї. Сплачуйте щорічний податок в розмірі 400 євро. Через 5 років зверніться за отриманням ПМЖ.
4
Існує можливість іммігрувати в Чехію на підставі студентської візи. Даний вид переїзду підходить для молодих людей у віці до 25 років. Однак майте на увазі, що ПМЖ ви зможете отримати тільки через 10 років.
5
Імміграція на підставі возз`єднання сім`ї можлива тільки для дітей до 18 років і одиноких батьків старше 70 років. Отримати ПМЖ можна, вступивши в шлюб з громадянином (кою) Чехії.
6
Проживіть в країні 5 років. Здайте нескладний мовний тест, підготуйте необхідні документи і отримаєте ПМЖ. Перебуваючи в даному статусі, ви будете наділені тими ж правами, що і громадяни країни (за винятком виборчого права). Через 5 років ви зможете отримати чеське громадянство.

Зверніть увагу

Якщо ви подаєте заяви на видачу візи не самостаятельно, зверніть увагу на вибір посередника!

Корисна порада

Всю інформацію ви можете отримати на сайті Посольства Чехії в Москві.
Адреса в інтернеті: http://mzv.cz/moscow

Адреса посольства Чехії:

Російська Федерація

123 056 Москва

вул. Юліуса Фучика, будинок 12/14, корпус 6


Оцініть, будь ласка статтю
Всього голосів: 148